Het moet niet gekker worden

Een voorstelling met nabespreking

Het moet niet gekker worden is een voorstelling met nabespreking over stressfactoren bij het politiewerk en de effecten daarvan op het thuisfront.

De problematiek wordt beleefd vanuit drie perspectieven: politieman, leidinggevende en partner. Uit reacties op de voorstelling blijkt een sterke behoefte aan reflecteren met elkaar. Herkenning en erkenning levert een bijdrage aan de preventie en het voorkomen van uitval.

Politiewerk en stress, dat zijn twee handen op een buik. Werk je in een geüniformeerde beroep en vraag je jezelf ook wel eens af:

  • Waarom wordt er zo weinig gesproken over incidenten die je aangrijpen?
  • Hoe erg is het eigenlijk als dat niet gebeurt?
  • Wat doe je zelf als je een spannende melding hebt afgehandeld?
  • Vind je ook dat de leidinggevende eigenlijk meer kan doen?
  • Of ben je leidinggevende en voel je je beperkt om het juiste te doen?
  • Heb je enig idee hoe jouw thuisfront zich voelt? Of hoe het bij collega’s thuis gaat?
  • Wie weet er eigenlijk hoe het echt met je gaat?

Als dit vragen zijn die je bezig houden, dan is “Het moet niet gekker worden” echt iets voor jou en  jouw organisatie-onderdeel. “Het moet niet gekker worden” is een voorstelling met nabespreking over stressfactoren bij het politiewerk en de effecten daarvan op het thuisfront.

De problematiek wordt vanuit 3 perspectieven beleefd: vanuit Max de politieman, Ruben de leidinggevende en Mireille de partner van Max. Alle drie de personages worstelen vanuit goede bedoelingen met de problematiek. Na een korte pauze volgt er een nabespreking  van maximaal 50 minuten met als insteek hoe je elkaar kunt ondersteunen en in de kracht zetten. Deze nabespreking wordt verzorgd door Ton Haas en Hanno van der Steen. Beiden zijn ervaren acteurs en procesbegeleiders.

Geschreven en vormgegeven door:
Ton Haas en Joost van der Knaap

Max: Ton Haas
Ruben: Hanno van der Steen
Mireïlle: Toos Ligtenberg / Ingrid Kluft
Techniek, muziek: Joost van der Knaap.

Het moet niet gekker worden is ontwikkeld in samenwerking met en in opdracht van het BNMO en STIMOG.